maanantai 16. marraskuuta 2015


MYYMÄLÄTILAN SUUNNITTELU 

Sisäänäynti + kassat.

Kassan paikka mielestäni on hyvä olla ovien lähettyvillä, sekä aukeilla alueilla, että jonottaville sekä tuotteita etsiville asiakkaille on tilaa olla kaupassa.

Sisäänkäynti tulee olla näyttävä ja hyvin valaistettu. Sisäänkäyneille sopii toimivasti uutuus tuotteet, jotta asiakas huomaa ne ensimmäisenä.
Uuutuustuotteita on myös hyvä sioittaa kassan ja sisäänkäynnin lähelle.
Viimevuoden työssäoppimisessa Lindexillä oli esimerkiksi alakerran sisään käynillä matalapöytäryhmä, jossa oli mallinukkeja. Yläkerrassa lastenpuolella oli myös ykköspöytä mallinukkeineen ja tuotteinenn.

Myymälätilan suunnittelun mindmap:Myymäläkalusteet.

Hyllyt:

Kaikkein tavanomaisin hylly myymälässä on normaali neutraalin värinen hylly, jossa on tasoja tai piikkejä tuotteita varten.


Hyllyjen ei kuitenkaan tarvitse olla tavanomaisia myymälän hyllyjä,
niihin voi myös hyödyntää eri värejä ja materilaaleja kuten puuta, sekä erillaisia tasoja tuottetteiden esille laittamiseen.


Myymälässä voi myös olla seinähyllyjä. Ne voivat olla yksinkertaisia tai koristeellisia ja eirllaisia kuten tässä kuvassa:


Myös eritasoisia hyllyjä on hyvä käyttää myymälässä. Ne tuo tuotteita eritavalla esiin ja luo myös kodikkaan ja modernin tunnelman.


Pöydät:

Mm. vaatemyymälöissä pöydät ovat usein hyvin matalia, jotta niiden päälle saa aseteltua mallinukkeja tai laatioita tuomaan korkeutta, tasoja ja syvyyttä. Matalia pöytiä voi asetella vierekkäin ja päällekkäin. Ne mahdollistavat myymälän helppoa muokkaamista ja uudelleen sisustamista.


Tässä kasassa on käytetty tummaa puuta ja kassa on hyvin yksinkertainen ja helppo. Kassan viereen mahtuu hyvin tuotteita heräteostoksia mahdollistamaan.


Tässä kassassa on pääosin vaaleita värejä, mutta modernit tummat lamput tuo kivan tumman sävyn kassalle, sekä kassojen tummempi päälinen.


Sisustusalan myymälöitä:

Pentik:IKEA:Esillepanot:

Pöydät:

Tämä pöytä on tehty eurolavoista. Tuotteet pöydällä on vaaleita ja maalaisromanttisia. Hinnat ovat tuotteiden läheisyydessä näkyvästi kylteissä. Esillepano on siisti ja huolellinen.Seinät:

Tässä seinä esillepanossa pohajana on käytetty liilutaulumaalia, jolle on kirjoitettu tuotteiden hinnat ja kyseinen tuote on merkitty nuolella. Seinää pitkin kulkee puiset hyllyt, joissa on monta eri tasoa.


´MYYMÄLÄ LAYOUT:


Tämä on tyypillinen ruokakaupan layout. Kassa on sisäänkäynnin lähellä, ja kassalta näkee jokapuolelle myymälään. Tuotteet on eroiteltu erihyllyille sisällön mukaan ja myös myymälän edessä on tuotteita. 


Tässä kassa on myös sioitettu oviaukon eteen ja kassalta näkee koko myymälän läpi takaseinälle asti.
Myymälän layout on selkeä ja helppokulkuinen.Tässä kassa on sioitettu keskemälle myymälään ja myös kassan takaata löytyy tuotteita. Kassa on kuitenkin oviaukon läheisyydessä, mikä mahdollistaa asiakkaiden tervehtimistä ja kassalta näkee koko myymälän.Nyt on kyseessä vaatekauppa. Liike on selkeä. Myymälästä löytyy peili ja sovituskoppi, mitkä ovat olennainen osa vaatekauppaa. Uutuustuotteet on laitettu seinille, joten ne on hyvin esillä. 


Retail desing blogi

Saimme tehtäväksi etsiä Retail desing nimisestä blogista mielenkiintoisia sisustuksia ja kertoa mikä niissä on mieleistä.

Tykkään tämän sisustuksen väreistä ja erikoisista valoista:Tässä sisustuksessa tykkään tilan valoisuudesta ja avaruudesta, sekä puisista portaista jotka tuovat lämpöä huoneeseen:


Tässä kuvassa tykkään seinien väristä ja valoista. Sisustus on lämmin ja moderni:


Tässä kuvassa mielenkiintoista on  tilan avaruus ja yksinkertaisuus. Silti tila on lämpimän näköinen ja siisti:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti