maanantai 16. marraskuuta 2015

Työssäoppiminen Tigerillä - ensimmäinen viikko.
 Tiger on alunperin Tanskalainen ketjuliike, joka myy tavaraa laidasta laitaan.
Tiger on hyvin edullinen ja lähes kaikki tuotteet Tigerissa saa tasahinnoin.
Tiger ketju levisi nopeasti aluksi Eurooppaan ja siitä ympäri maailmaa. Liikkeitä on tällä hetkellä 27 eri maassa ja myymälöitä maailmalta löytyy huimat 585 kappaletta.

Työssäoppiminen alkoi sillä että opettelin kassankäytön. Kassalla tarvitsee olla tarkkana, ettei tule heittoja (kun kassa lasketaan otetaan kassasta raportti, jossa näkyy tulot. Rahamäärän pitäisi vastata raporttia, jos näin ei ole kassaan on tullut heittoja.) Kassan käyttö oli ensin vaikeaa ja jännittävää, mutta parissa päivässä se muuttui helpoksi ja samalla myös hieman tylsäksi.
 
Ensimmäisellä viikolla olin pääasiassa kassalla, sekä hyllyttämässä tuotteita ja täyttämässä pöytiä ja hyllyjä.
Hyllyjen ja pöytien täyttö menee pääosin niin, että uusia tuotteita sekä täyttöä (tuotteita mitä on myynnissä ja lisätään myyntiin) haetaan varastosta kärryjen (pienet kaksikerroksiset kärryt laatikkojen kuskaamiseen) sekä rullakoiden (isompia ns. häkkejä, joihin mahtuu enemmän laatikkoja) kanssa. Rullakot/kärryt tuodaan myymälään ja taukotilaan ja laatikoiden sisältöa aletaan purkamaan hyllyille ja pöydille, tai mallaamaan (uusia tuotteita mallataan vanhojen sekaan tiivistämällä tai poistamalla vanhoja tuotteita.) Ylimääräiset tuotteet laitetaan laatikoissa kaappeihin jotka siaitsevat pöytien alla.
 
Siivouskierrokset olivat myös suuri osa ensimmäistä viikoa, eli kiersin koko myymälän ja siivosin sen kauttaaltaan.

Pääsin myös avaamaan kauppaa ensimmäisellä viikolla. Kun kauppa avataan ensimmäisenä piti muistaa laittaa musiikki päälle. Sitten avataan kapan ovet. Myymälässä on yksi liikutettava pieni seinä, joka laitetaan ovien avauksen jälkeen sisäänkäynnin luokse. Sen jälkeen viedään myymälän ulkopuolelle laatikot, joissa on tigerin tuotteita.
 
Ensimmäinen viikko meni hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti